top of page
Zoeken
  • Jan Hogendoorn

Wonen op het tropische Curaçao!

Bijgewerkt op: 12 apr.


Mambobeach

Je denkt erover om te gaan wonen en werken op Curaçao. Dat is zeker weten een fantastische keuze! Dit prachtige eiland staat namelijk bekend om het heerlijke klimaat, de prachtige stranden en de relaxte sfeer.


Leven op Curaçao

Er zijn talloze redenen om te gaan wonen en werken op Curaçao. Neem bijvoorbeeld het tropische klimaat! Het hele jaar door is het op Curaçao zo’n 31 graden. Daarnaast heerst er altijd een relaxt sfeertje op het eiland! Het gaat er ‘poko poko’, oftewel lekker kalm aan toe.

Het eiland is indrukwekkend mooi en er valt enorm veel te beleven. Proef de lokale keuken, of snuif een flinke dosis cultuur op in Willemstad! Meer zin in een dagje relaxen? Loop dan op je gemakje naar een van de witte zandstranden en neem af en toe een verfrissende duik in de kristalheldere zee. Of pak de auto, zet een muziekje op en tour het eiland over op zoek naar de mooiste stranden. ‘s-avonds drink je tijdens happy hour een drankje in een van de velebeachbars!


Chillbeach

Werken op Curaçao

De werksfeer op Curaçao is wat anders dan je bent gewend in Nederland! De eilanders staan over het algemeen lekker relaxed in het leven. Dit zie je dan ook terug in je werkomgeving! Vergaderingen beginnen dan ook met social talks, voordat er over de zaken wordt gesproken. Als je gaat werken op Curaçao, krijg je ook te maken met verschillende talen! De vier meest voorkomende talen op het eiland zijn Nederlands, Papiaments, Engels en Spaans.Handelskade

Wonen op Curaçao

Na een dag werken op Curaçao kom je het liefst thuis op een plek die ook echt als thuis voelt! Daarom is het belangrijk om een woning te vinden die bij jou past. Hierbij let je vooral op het vinden van een fijne woonruimte op een veilige locatie. Daarnaast moet het natuurlijk binnen je budget vallen! De prijzen voor het huren of kopen van een woonruimte lopen enorm uiteen op het eiland. Wonen op Curaçao kun je dus zo goedkoop of zo duur maken als je zelf wilt!!

Wil je meer informatie over het zoeken van een woning op Curaçao? Bekijk dan eens onze website


Praktische zaken

Wanneer je gaat wonen of werken op Curaçao, is het verstandig om goed na te denken over de kosten. Het leven op het eiland is ietsjes duurder dan in Nederland en de salarissen liggen net wat lager. Maar daar krijg je wel dat heerlijke eilandleven voor terug! Ook goed om te weten: op Curaçao betaal je met de Antilliaanse Gulden.

Als je gaat werken op Curaçao heb je een werkvergunning nodig. Deze vraag je aan bij de immigratiedienst van Curaçao. Hiervoor moet je een aantal documenten paraat hebben! Denk hierbij aan je arbeidsovereenkomst, een geldig paspoort, je geboorteakte, je retourticket en een Verklaring Omtrent Gedrag. Regel dit dus voor vertrek!

Werken op Curaçao is perfect als je wilt werken in het buitenland, en tegelijkertijd wilt genieten van een tropische omgeving!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page