top of page
Zoeken
  • Jan Hogendoorn

Huis Kopen Op Curaçao

Bijgewerkt op: 12 jul. 2023


De eigen bijdrage


Als u een huis wilt kopen, wordt over het algemeen een eigen bijdrage gevraagd door de financiële instellingen op Curaçao. Meestal wordt 30% van de prijs van de woning gevraagd door Curaçaose banken die u als eigen geld moet investeren. Als u bijvoorbeeld een huis van ANG 300.000 wilt kopen, wordt u verzocht om ANG 90.000 van eigen geld in te brengen. Door een combinatiefinanciering kan soms een woning tot 100% + aankoopkosten worden gefinancierd. Zou houdt u geld over voor andere investeringen of voor onverwachte uitgaven.


Koophuis Emmastad


Hoeveel kunt u lenen


De tweede stap is het verkrijgen van inzicht in hoeveel leencapaciteit u heeft. Het bedrag dat een financiële instelling u leent, is afhankelijk van verschillende zaken, waaronder de hoogte van uw eigen bijdrage, uw huidige inkomen (en schulden) en de waarde van het onroerend goed. Ook de financiële situatie van een eventuele mede-aanvrager wordt beoordeeld. Als u samen met uw partner een woning koopt, houdt de financiële instelling ook rekening met hun financiën.


Zoek woningen bekijk de woningen persoonlijk


Het is belangrijk om onderzoek te doen naar de wijken waar u een huis wilt kopen voordat u de koopovereenkomst ondertekent. Zodra u een wijk of wijken heeft gekozen waarin u geïnteresseerd bent in het kopen van een huis, neemt u contact op met CPM Real Estate. We zullen met u, of voor u, opzoek gaan naar de passende woning. U zult onvermijdelijk veel tijd besteden aan het doorbladeren van de websites van diverse makelaars. Maar het is ook belangrijk om woningen zelf te bezichtigen. Door huizen in het 'echt' te bekijken, krijgt u een meer inzicht en kunt u kijken of het huis u het “thuis” gevoel geeft.


Een bod op een huis


Een bod bevat uw voorwaarden voor het kopen van de woning, de meest voor de hand liggende is de prijs. Als u eenmaal hebt besloten hoeveel u wilt bieden, kunt u dit via de telefoon of persoonlijk aan CPM Real Estate doorgeven, maar het is de moeite waard om dit ook schriftelijk te doen. Vermeld in uw bod of u er voorwaarden aan wilt verbinden, zoals het regelen van de financiering, een inspectie en dat het huis “onder bod” word gezet. De verkoper kan uw bod afwijzen of een nieuw “tegen”bod doen .


Inspecteren alvorens te kopen


Zodra uw bod is geaccepteerd, helpt een inspectie onderzoek om de staat van het gebouw te beoordelen en structurele problemen op te sporen. Hoewel een inspectie optioneel is, is het beter om op de hoogte te zijn van eventuele problemen voordat u koopt, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen. Door de woning te laten inspecteren, kunnen defecten worden gedetecteerd. Verwar een taxatierapport niet met een inspectierapport - het zijn twee verschillende dingen en u moet altijd uw eigen onderzoek laten doen.


Technische inspectie


Onderteken van de koopovereenkomst


Een koopovereenkomst is een juridisch bindend contract tussen u en de verkoper. Het bevat alle details, voorwaarden van de verkoop - dit omvat zaken als de prijs, of de koper eerst een ander onroerend goed moet verkopen en de afwikkelingsdatum. Controleer altijd uw koop- en koopovereenkomst met een advocaat, contractdeskundige of notaris voordat u ondertekent. Het is altijd aan te raden juridisch advies in te winnen voordat u de overeenkomst ondertekent. U moet de overeenkomst lezen en begrijpen voordat u deze ondertekent. Een koopovereenkomst wordt onvoorwaardelijk als aan alle voorwaarden is voldaan.

CPM Real Estate helpt u en de verkoper om de voorwaarden op te nemen die u beiden wilt. Hoewel CPM Real Estate voor de verkoper werkt, zullen we ook eerlijk met de koper omgaan. We kunnen geen informatie achterhouden en moeten u op de hoogte stellen van bekende gebreken aan het huis. Het ondertekenen van een koopovereenkomst betekent echter niet dat u nu de eigenaar bent! De verkoper zal over het algemeen een aanbetaling verlangen. Deze aanbetaling zal als Borg dienen dat de verkoop ook daadwerkelijk zal plaatsvinden. Het bedrag zal op een derdegeldrekening van de door u gekozen notaris in bewaring worden gehouden.


Een hypotheek


Het is nu tijd om de financiering veilig te stellen! Kosten zoals notariskosten en overdrachtsbelasting worden gereguleerd door de Curaçaose wet en kunnen bijvoorbeeld worden meegenomen in de hypotheeklening.


De verzekeringen


Als onderdeel van de hypotheekaanvraag is van belang dat u een levensverzekering en een opstalverzekering hebt afgesloten op uw nieuwe woning vanaf de dag van eigendomsoverdracht - in feite zullen de meeste hypotheekverstrekkers dit als een voorwaarde stellen voor het verstekken van de hypotheek.Overdracht tekenen

De notariële akte


Om officieel eigenaar te worden, moet u de overdrachtsakte en de hypotheekakte ondertekenen. Ondertekening vindt plaats bij de door koper gekozen notaris. Pas dan vindt de eigendomsoverdracht plaats. De notaris bereidt de documenten voor die nodig zijn om het eigendom over te dragen en zorgt ervoor dat uw eigendomsrecht duidelijk is. De notaris voert de transactie uit en dient de aanvraag in bij het kadaster om de akte op uw naam over te schrijven. Op deze dag wordt het geld overgemaakt aan de verkoper en kunt u vervolgens de sleutels overhandigd krijgen door onze aanwezige agent en verhuizen naar uw nieuwe woning.

Gefeliciteerd!!


Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page