top of page
Zoeken
  • Michiel van All-Inclusive Koning

Duiken en snorkelen rondom Curaçao

Bijgewerkt op: 18 aug. 2023

Ontdek dit geweldige onderwaterparadijs tijdens je vakantie!


Curaçao, met haar turquoise wateren en kleurrijke onderwaterwereld, is een ware droom voor zowel duik- als snorkelliefhebbers. Van verborgen baaien tot uitgestrekte koraalriffen, het eiland heeft het allemaal. Als je van plan bent om de onderwaterwereld van dit prachtige eiland te verkennen, lees dan verder en ontdek de magie die Curaçao te bieden heeft. Natuurlijk kun je ook kiezen om de stadjes en dorpjes te bezoeken. Ben je benieuwd wat de leukste en meest toeristische plekken zijn? Bekijk dan dit overzicht met leuke plaatsen op Curaçao.

Sea turtle

Duikscholen en shops

Op Curaçao zijn talloze duikscholen te vinden, van kleinere boetiekshops tot grotere instellingen. Deze scholen bieden cursussen aan op alle niveaus, van beginners tot gevorderden, en verhuren vaak ook uitrusting. Voor wie nog niet over een brevet beschikt, zijn er introductieduiken en cursussen om je PADI of SSI certificaat te halen. Dankzij de populariteit van duiken op Curaçao, zijn er verspreid over het eiland verschillende vulstations voor je duikflessen te vinden. Zo ben je altijd verzekerd van genoeg lucht voor je volgende duikavontuur. Wil je veel en vaker duiken? Overweeg dan een koopwoning op het eiland!


Koraalriffen en wrakduiken

Curaçao staat bekend om zijn prachtige koraalriffen. De riffen herbergen een rijke biodiversiteit met vissen zoals de koninginnenvis, papegaaivissen en fel-gekleurde sponzen. Vergeet ook niet uit te kijken naar grotere dieren zoals schildpadden en af en toe een verlegen verpleegsterhaai. Voor de avontuurlijke duiker biedt Curaçao ook enkele wrakken, zoals de bekende Superior Producer. Dit wrak ligt dicht bij de haven van Willemstad en is een magneet voor het zeeleven.


Leukste water-excursies

Een van de beroemdste snorkellocaties op het eiland is Tugboat, waar een gezonken sleepboot op slechts een paar meter diepte ligt. Dit wrak is overwoekerd met koralen en trekt allerlei vissen aan. De Blue Room, of 'Blauwe Kamer' in het Nederlands, is een onderwatergrot die vooral bekend staat om de unieke lichtinval die het water een mystieke blauwe gloed geeft. Een absolute must-visit voor zowel duikers als snorkelaars.


Mooie stranden en baaien

Er zijn op Curacao heel veel mooie plekken aan de kust. Hieronder vind je 3 goede plekken waar je kunt duiken en snorkelen. Wil je meer opties? Bekijk dan dit overzicht met de mooiste stranden van Curaçao.


● Playa Kalki: Bekend als "Alice in Wonderland" onder duikers, biedt dit strand een gemakkelijke toegang tot een van de meest indrukwekkende duiklocaties op het eiland.

● Cas Abao: Met zijn hagelwitte zand en helderblauw water is Cas Abao niet alleen ideaal voor zonnebaden, maar ook voor snorkelen. Het rif is gemakkelijk bereikbaar vanaf het strand, waardoor het perfect is voor beginners.

● Playa PortoMari: Dit dubbele rif biedt eindeloze mogelijkheden voor duikers om te verkennen. De ‘Piggy Beach’ bijnaam is te danken aan de aanwezigheid van wilde varkens die vaak op het strand rondlopen.


Playa Kennepa

Tips voor een onvergetelijke onderwaterervaring

Bescherm het rif: Raak het koraal niet aan en zorg ervoor dat je drijfvermogen onder controle is om schade te voorkomen. Zoek vooraf uit wat je zoal kunt tegenkomen zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Zorg voor je uitrusting: Spoel na het duiken of snorkelen je uitrusting af met zoet water om zout en zand te verwijderen. Op dit manier kun je de volgende dag weer veilig snorkelen zonder problemen.

Respecteer het zeeleven: Volg de dieren op een veilige afstand en voer ze niet. Ga je snorkelen? Probeer dan dicht bij de kust te blijven. Als je gaat duiken raden we je aan een excursie te boeken om bijzondere zeedieren te kunnen spotten.


Of je nu een ervaren duiker bent of voor het eerst je snorkel opzet, Curaçao biedt een onderwaterwereld vol wonderen die wacht om ontdekt te worden. Met zijn faciliteiten van wereldklasse, adembenemende locaties en rijke biodiversiteit, is het geen wonder dat het eiland jaarlijks duizenden Nederlandse vakantiegangers verwelkomt. Dus pak je vinnen en masker en duik in het avontuur!Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page